Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Найден Зеленогорски: Реформаторите ще се явим единни на местните избори

Найден Зеленогорски

Партиите от Реформаторския блок започнаха разговори за предстоящия местен вот. Шест-седем кметове от РБ в областни центрове и още 40-50  в по-малки населени места – такава е амбициозната задача на реформаторите.

Според съпредседателя на ПГ на РБ и заместник-председател на Движение "България на гражданите" Найден Зеленогорски най-важното е да се направи прецизен преглед на ситуацията в българските общини. Хубаво е, когато се поставят високи цели. Ние трябва да направим всичко възможно да имаме по-добро представителство в местната власт и смятам, че имаме потенциал за това. Ние ще се явим единни на тези местни избори. Реформаторският блок, като демократичен проект, ще се вслуша в мнението на местните ни организации. Има създадена специална група, която да анализира ситуацията във всяка община и в рамките на 15 дни да предложи на ръководството конкретна стратегия за всяка община. 

Зеленогорски каза, че е допустимо и възможно да се търсят партньори от дясно-център. А за изборите в столицата той каза: 

Мисля, че е съвсем логично и нормално да имаме собствена концепция за развитие на София. Преобладаващото мнение е, че е логично в София да издигнем кандидат за кмет и самостоятелна листа. 

Интервюто на Веселина Миланова с Найден Зеленогорски можете да чуете от звуковия файл. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна