Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Тъмна стая” с премиера в „Сфумато”

Снимка: архив
Законът за запазване на спомените все още действа, ежедневието е гора, в която ние се движим по самотни пътеки, отбягваме срещи, търсим самота. Търсим проходи през празното, търсим смърт между дърветата, ужасява ни натъкването на чужд живот. Но все някога ни се случва среща, засичаме се: пресичания, разминавания, някой бута колело, друг разхожда куче, физкултурници, любители на тичането, маниаци.

Светът е изтъкан от нелеп и артистичен глад, всички претендират да са актьори в централни роли, никой не вижда черното куче, неприятелят-враг, най-важното, фокусиращата точка, която преминава съвсем близо, в периферията на нещата и измества с гравитацията си основата под краката ти.

Думите са на Георги Тенев по повод премиерния спектакъл „Тъмна стая” в Театрална работилница „Сфумато”. Георги Тенев е автор на текста и режисьор на представлението заедно с Мирослава Гоговска, музиката е на Иво Спасов, а на сцената, на една ръка разстояние от публиката, са актьорите Явор Бахаров и Весела Бабинова.
Първата им среща с публиката е тази вечер (5 февруари) от 19 часа на камерната сцена в „Сфумато”, а утре (6 февруари) ще има и една късна премиера - от 20.30 часа.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна