Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Откриха тялото на 23-годишната студентка Вероника в река Янтра

| обновено на 03.03.15 в 15:52
Водолази издирват изчезналата студентка
Снимка: Катя Чорова
Тялото на 23-годишната студентка Вероника Здравкова, изчезнала в събота вечерта, беше намерено в река Янтра във Велико Търново. По случая е образувано досъдебно производство за убийство, а процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Окръжната прокуратура.

От полицията съобщават единствено, че тялото е изпратено за аутопсия, без да посочват дали при първоначалния оглед са открити следи от насилие.

Според очевидци на главата на удавеното момиче има рана и панталоните му са свалени. В момента обаче няма категорично становище дали става дума за насилствена смърт, самоубийство или нещастен случай.

Вероника, която е родом от Никопол, е подготвяла магистратура във Великотърновския университет. Тя е видяна последно в събота вечерта в района на железопътната гара, след като си тръгнала от работа в мебелен магазин. Издирването е започнало в неделя след сигнал на родителите й. В претърсването на района и на река Янтра се включиха следови кучета и водолази. Тялото беше намерено в реката от рибар.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна