Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бойко Маринков: Убийството на Борис Немцов няма да промени политическата ситуация в Русия

Снимка: БГНЕС


Убийството на Борис Немцов доведе до промяна в медийната среда в Русия, заяви анализаторът Бойко Маринков:

Аз смятам, че промяната ще започне с първите резултати от тази акция на Министерство на вътрешните работи на Руската федерация. Разбирам, че са ангажирани огромни сили и са взети всички възможни мерки за разкриване на фактическите убийци на Борис Немцов. Това, което считам обаче е, че настъпва промяна, макар и мъчителна, в медийната среда. Започват да се чуват значително по-реалистични гласове от тези, които бяха до погребението на Борис Немцов. 

Според Бойко Маринков убийството няма да доведе до промяна на политическата ситуация в Русия:

Не, аз публикувах един анализ, в който общо-взето съм дал своята оценка, че такава политическа промяна очевидно няма да се състои, поне не виждам реални сили, които да я извършат.

Анализаторът коментира и как ще се промени състоянието на нешата в Луганск и Донецк:

Нормализацията след едногодишен въоръжен конфликт е мъчителна. Тя е стъпка по стъпка и вероятно с елементи на отстъпление в един или друг пункт. До този момент ние имаме декларирано и контролирано от съответните международни организации и изтегляне  на тежката техника. Оттук нататък в Минските споразумения има други клаузи, които стоят замразени и неслучайно в част от руските медии се появиха първите репортажи за отсъствието на  реалистични стъпки за захранване на населението в Лугански Донбас с продукти, за решаване на проблема със заплащането на хората от бюджетната сфера, както и за изплащането на пенсии на едно огромно количество пенсионери в двете украински области.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна