Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Идентифицирането на жертвите на авиокатастрофата във френските Алпи напредва

Снимка: ЕПА/БГНЕС
Идентифицирането на жертвите на авиокатастрофата във Френските Алпи напредва, експертите са изолирали ДНК на половината от загиналите на борда.
Седмият ден на издирванията на мястото на катастрофата започна при лошо време. Екипите поеха към зоната пеша по близката писта за ски. До довечера трябва да бъде прокаран път за високопроходими машини. Досега зоната беше достъпна само с хеликоптери.
Според прокурора Брис Робен досега експертите са изолирали ДНК на 78 от жертвите. Пробите са изпратени за анализ в лаборатория в Рони су Боа край Париж и ще бъдат съпоставени с генетичните отпечатъци, взети от близките роднини на загиналите.

При това състояние на останките може да послужи всеки елемент: ДНК, бижута или предмети, доказващи идентичността, заяви пред АФП един от началниците на жандармерията.
Властите отрекоха твърденията в германски медии, че са разпознати останките на втория пилот Андреас Лубиц, заподозрян в умишлено причиняване на катастрофата. Бащата на пилота е "напълно сринат" от трагедията и "носи цялата тежест на отговорността", разказва кметът на една от околните общини Сен сюр Мен след срещата си със семейството. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна