Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивелина Василева: Няма риск от преливане на реките заради валежите от последните дни

| обновено на 07.04.15 в 19:43
Снимка: БГНЕС

Няма повод за притеснения заради валежите от последните няколко дни, обяви министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Тя информира, че Оперативното звено към Министерството отново е в 24-часов режим на работа. Има повишаване на нивата на реките, но няма риск към настоящия момент. Няма сигнали и по отношение на хидротехническите съоръжения и състоянието им, уточни министър Василева, която е в Севлиево по повод приключилия проект за подобряване на ВиК инфраструктурата на града.

3 км нова канализация, 12 км реконструирана и подмяна на 5 км от водопроводната система на града - това е прекият резултат от проектите за ВиК мрежата на Севлиево, по който бяха изградени нови дъждопреливници и помпени станции. Чрез финансиране от ОП "Околна среда" близо 19 милиона лева са вложени в модерна инфраструктура, която ще доведе до дългосрочни ползи за хората, подчерта министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Те са свързани преди всичко с опазването на околната среда, с чистотата на река Росица, свързано е и със създаването на добри условия за живот. Тази базисна инфраструктура дава много повече възможности за привличането и на нови инвестиции, обясни Василева.

Рехабилитацията на водопроводи в Севлиево за намаляване на загубите по мрежата е една от стъпките към решаване на проблема с безводието в града.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна