Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ловците в България се заканват да излязат на масов протест

Ловците в България се заканват да излязат на масов протест, ако до следващия месец не бъдат направени спешни промени в Закона за лова, съобщи за "Хоризонт" председателят на Съюза на ловците и риболовците Иван Петков. Днес от Съюза ще представят своите предложения за законови промени.

Ловците са подготвили свои предложения за промени в закона.

Действащият в момента закон, който вече над 25 пъти е променян, е достигнал до такава фаза, че дори има и противоречиви текстове в него, каза Петков.

При две поредни правителства ловците поставят един и същ проблем:

Имаме много сериозен проблем с т.нар. "ловуване в оградени площи" и улавянето на дивеча с капани в свободните територии, вследствие на което има сериозно напрежение в организацията и искаме тези въпроси да бъдат решени веднъж завинаги, защото, ако това не се случи, през месец май предстоят протести на ловците.

След броени дни България ще бъде домакин на Генералната Асамблея на Световния съвет по лова и опазване на дивеча, каза още Петков.

Това е изключително събитие за България. То е признание за постиженията на България в развитието на ловното стопанство и утвърждаване на авторитета на ловното движение на България в световен и европейски мащаб.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна