Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Разследващи полицаи разпитват ученици, познавали убития деветокласник

| обновено на 03.06.15 в 15:43

Разследващи полицаи влязоха тази сутрин в сградата на Професионалната гимназия по строителство и архитектура в София. Разпитват се ученици, за които има информация, че са познавали убития вчера в Борисовата градина деветокласник Георги Игнатов

Близки до разследването обясниха пред "Хоризонт", че към момента версията за убийство след спор за момиче не се потвърждава. Момчето, което е било съперник на убития Георги за вниманието на приятелката му, засега няма доказана съпричастност към случая. Повечето от учениците в Гимназията по строителство, където е учила приятелката на убития деветокласник, не искаха да коментират случилото се:
Знаем само, че единственото, което може да се предполага, е, че момичето, което е приятелка на убитото момче, е от нашето училище. Само това мога да кажа. Друго не знаем и не можем да коментираме.
Близо 10 цивилни полицаи цяла сутрин разговаряха с учители и ученици от Строителната гимназия. Проверява се версията дали убийството не е станало след сбиване на ученици от училището и Търговско-банковата гимназия, където е учило убитото момче. Все още от СДВР нямат конкретни заподозрени за случая.  Версията за скандал на футболна тема също е малко вероятна. Според разследващите във фаталния ден убитият Георги е бил с червена тениска, а районът около Борисовата градина е известен като място, където се събират привърженици на ЦСКА. Така, макар, че е фен на друг столичен тим "Левски", момчето трудно е можело да бъде разпознато като такъв заради облеклото си.
Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова потвърди, че засега няма заподозрени за убийството и уточни, че е отпаднала версията за любовен мотив: 
Работи се. Вчера до късно са провеждани разпити. В момента се преглеждат записите от всички налични камери и от метрото, там където има в околностите на самото място. Оказа се, че са много голям брой записи, много хора, но увериха ме, че най-вероятно ще има идентифициране на някакъв потенциален кръг, освен това технически са установени последните обаждания на момчето.
Бъчварова отбеляза обаче, че версията за сбиване на агитки на футболни клубове не е отпаднала.
Полицията извършва пореден оглед на района, където беше намерен убит 16-годишният Георги Игнатов. Служителите на СДВР издирват и все още неоткритото оръжие на престъплението.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна