Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

М. Димитров: Направихме възможно увеличаването на цената на тока да е минимално

Снимка: БГНЕС

Всички мерки, които сега предприехме, бяха, за да намалим увеличението на цената на тока. Това каза за предаването “Нещо повече“ Мартин Димитров, заместник-председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране:

Важното е, че направихме възможно увеличаването на цената на тока да е минимално, дори аз не изключвам възможност за тях да няма такова, но това ще бъде решено от Комисията за енергийно и водно регулиране, а за бизнеса – то да е по-малко.

Димитров коментира своето предложение да отпаднат преференциалните цени за ток, който се произвежда от биомаса и животинска тор, което е минало през комисия и е било подкрепено, но е било отхвърлено в пленарната зала:

Не смятам да спра до тук, тъй като смятам, че наистина има потенциален подем и смятам края на всеки месец да изисквам информация за брой предприятия, които смятат да започнат да работят и да произвеждат ток от животинска тор, за да видя сумарно за колко става въпрос, тъй като смятам, че са десетки. А това е наистина опасност от нов вид дупка в НЕК.

Заместник-председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране определи бъдещите протестни действия като много предварителни и поясни, че не вижда основание за недоволство:

Да готвят протест, при положение че не знаят какви ще бъдат предложенията и решенията на КЕВР, ми се струва много предварително.

Цялото интервю на Емилия Антова с Мартин Димитров чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени