Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ ще загуби изборите в община Своге, ако Жоро Цветков бъде номиниран за втори мандат

Подалите 80 члена на ГЕРБ в Своге молби за напускане не се отказват от партията, а изразяват несъгласието си с този акт

Снимка: Булфото

От толкова време партията ни звучи като най-тоталитарната партия – говоря за община Своге, защото никога не ти се чува мнението, всичко трябва да става под диктат, както и провеждането на събранията по същия начин. С подставени хора, с нерегламентирани средства и с хора, които са угодни, както е и назначен и самият кмет. Това коментира за предаването "12+3" Иво Марков, един от подалите 80 члена на ГЕРБ молби за напускане в четвъртък, по повод готовността си да напуснат партията заради номинацията на Жоро Цветков за втори мандат в Своге.

Марков отрече Емил Иванов от ДПС да има общо с подадените по негови думи молби за напускане от 80 души:

Цялата организация в общината е разцепена на две и от нея нищо не става, защото има лагери. Не може да се издигне още кандидатура, защото всичко е "борба за кокала", не за идеята, не и за благото на народа.

Борислав Борисов, чиято молба за напускане също е сред подадените, потвърди за предаването "12+3" в интервю, че в централата на ГЕРБ са били внесени  близо 80 молби наистина, както и предупреди, че най-вероятно ще има още:

Правим го, защото не сме съгласни с политиката на председателя на ГЕРБ в Своге – господин Жоро Цветков. Не зачита изобщо мнението на мнозинството от членовете, както и не съдейства и не помага на последните два избора, които бяха. Изобщо не участва в изборите и сам се опитва да си издига номинации по населени места за кметове и това без да се съгласува с другите членове на организацията.

Борислав допълни, че на последното гласуване за вота за кметските избори, Георги Петков с близо 20 гласа е изпреварил Жоро Цветков и подчерта, че номинацията на Петков ще бъде задължително подкрепена:

Всички членове, които напускаме, ще го подкрепим, защото смятаме, че не е правилна тази политика. Смятаме, че е редно кандидатурата на Георги Петков да бъде предпочетена.

Борислав Борисов поясни още, че всички подали молби за напускане се дистанцират от думите на Жоро Петков за
предаването "Преди всички" по "Хоризонт" в петък, че са изпълнявали политически поръчки на Емил Иванов:

Симпатизанти сме си на ГЕРБ – ние не се отказваме от ГЕРБ. Ние просто подаваме тези молби, за да кажем мнението и категоричната си позиция, че не желаем господин Жоро Цветков и се разграничаваме от всякакви негови действия и постъпки. Ние не искаме той да бъде кандидат и вотът на събранието го показа това нещо.

Питаме се защо то Централата не се съобразяват с мнението на членовете, може би ще се съобразят, но всичко сочи натам,че засега той ще бъде кандидат, което ще доведе до едно – ГЕРБ ще загуби изборите в община Своге.


Интервюто на Юлияна Корнажева с Иво Марков и Борислав Борисов можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна