Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Емил Спахийски: Проблемът е, че имаме добри пилоти, но на практика сме останали без авиация

Снимка: БГНЕС

Големият проблем е, че българските пилоти са оставени на произвола на съдбата. Ние имаме добри пилоти, но сме останали без авиация. Големият срам за българската политическа класа е, че не успяват да проумеят какво е национален интерес. Пред България има три варианта, за да се превъоръжи по отношение на бойна авиация. Това са САЩ, Русия и Европа. Очевидно Русия е задраскана, защото стоим в противостоящ блок. Това коментира пред "Хоризонт" в предаването "12+3" политическият анализатор от в-к "Труд“ Емил Спахийски по повод полската оферта за ремонт на българските МиГ-ове:

Това, което ни се предлага с политически натиск, е да закупим от САЩ, от военният им резерв самолети, произведени през 70-те или 80-те години. Премиерът Бойко Борисов не е доволен от чисто нов "Фалкон", който е луксозно производство, а предлагаме на армията нещо, което е произведено, преди Борисов да е постъпил в полицейската академия.

Според него Българската армия е оставена без средства за обучение и подготовка и това, което се случва в момента, е, че Американската армия ни е осиновила.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна