Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В. Рангелов: Превенцията на футболното хулиганство трябва да започва в семейството

Снимка: БГНЕС

Звеното, което се занимава с футболното хулиганство и противообществените прояви, се справя много добре и резултатите го показват. Все пак, разберете добре, не може навсякъде да има полицаи и да бъде такава компактна маса от полиция навсякъде, че да можем да покрием всяка една точка.
 

В съседните ни страни много по-сериозни неща се случват по отношение на футболното хулиганство. Тук са много малки и дребни инциденти, които се случват, но все пак те са бич за нас и се стараем по всякакъв начин. Разговаря се с лидерите на агитките, стига се до определени решения във взаимната ни работа да няма такива противообществени прояви.

Това каза за предаването "Преди всички" по "Хоризонт" Венцислав Рангелов, началник на служба "Контрол на общоопасните средства" (КОС) в СДВР по повод инцидентите в градския транспорт на София, които вероятно са провокирани от футболни фенове. Според него превенцията на футболното хулиганство започва още в семейството:

Правят се самоделни бомбички. Не може в семейството да не забележи никой, че на детето трайно са оцветени ръцете или съдовете и да не им прави впечатление с какво се занимава то. От семейството тръгва всичко. Ако там го има контролът и възпитанието, няма да се стигне до това, което се случва на улицата, в училището. Какво биха могли да направят обществените организации или силовото ведомство, за да се струпва всичко на нашата глава, че не можем да се справим?

На 4-ти ноември в София аматьорският футболен клуб "Сливнишки герой" на Рангелов се изправя срещу ЦСКА. Отборът от Сливница е формален домакин, но Рангелов е разговарял с ръководството на ЦСКА мачът да се проведе на стадион "Българска армия", за да се съберат повече хора. Двата клуба ще отделят част от събраните средства за закупуване на скъпа протеза на  крака на 33-годишния Андрей Димитров, за когото "Хоризонт" вече организира благотворителна кампания. Това не е единствената благотворителна инициатива на клуба, изтъкна Рангелов:

В България подкрепяме няколко дома за сираци с увреждания. Вече имаме и дата – 17-и ноември, да бъдем в дома за деца с увреждания в Харманли. Помагаме с каквото можем там целият отбор.

Интервюто на Таня Милушева с Венцислав Рангелов можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени