Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Инструменти за привлекателно образование ще представят серия от семинари в цялата страна

Снимка: БГНЕС

Центърът на творческо обучение организира серия от семинари в девет града в страната на тема: "Инструменти за привлекателно образование". Първият семинар ще бъде проведен в София на 30 октомври (петък).
 

Има инструменти за привлекателно образование, убеден е Александър Ангелов от Центъра за творческо обучение:

Кой какъв инструмент ще намери за привлекателен, е въпрос на личен избор и това най-вече се познава по очите на децата и учениците, когато те влязат в класната стая.

Той каза, че програмата на семинарите е 4-часова и ще се опитат да направят обзор на инструментите, които биха били полезни в класната стая.

Инструменти за привлекателно образование са тези, които са най-привлекателни за учениците. Учебното съдържание не се променя много от класна стая в класна стая, то следва национална рамка, учебна програма и т.н. Но, ако ние сведем това ново знание по удобен за учениците начин, за тях то е по-атрактивно, привлекателно и интересно. Да, електронните инструменти непременно са по-привлекателни от най-традиционните, но това не е единственото, защото и подредбата на класната стая и учебният час имат значение, и до каква степен учителят ще успее да предаде своето послание на езика на учениците, обясни в предаването "Хоризонт до обед" Александър Ангелов.

Според него училищата в момента всячески се опитват да направят територията си по-привлекателна за учениците.

Цялото интервю с Александър Ангелов можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна