Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георг Спартански: Чака ни сериозна работа

Кунева: Доволна съм, че даваме своя принос в доброто управление на страната на местно ниво

Снимка: Реформаторски блок

Не съм победител аз, победител е Плевен, заяви пред БНР новият кмет на града Георг Спартански, който припомни предизборното си обещание - прозрачност, професионализъм, публичност и практичност. Той обеща, че първата му работа като кмет ще бъде да почисти жълтите линии на велоалеите, за което съгражданите му са го помолили. Алеите, по думите му, са били направени предизборно:

Аз съм твърде малък в личен план, за да нарушавам коалиционни споразумения, сключени на национално ниво, коментира той и допълни, че и в двете партии има достатъчно мъдри хора, които да не позволят това да се случи.

В телевизионно интервю Спартански обеща диалогът да бъде в основата на управлението му:

Този пряк диалог с гражданите нямаше как да не породи взаимно доверие. Считам, че това е основата, на която ще работя - доверието с гражданите, което ще поражда и генерира ново доверие. От тук нататък наистина ни чака сериозна работа. Мисля, че съм доказал своята диалогичност. 

Вицепремиерът Меглена Кунева поздрави лично новоизбрания кмет на Плевен. Пред "Нова телевизия" тя заяви, че Спартански се е доказал като правилния избор за кандидатура на Реформаторския блок и плевенчани са направили по-добрия избор:

Аз съм много доволна, че ние даваме своя принос в доброто управление на страната на местно ниво. Това е много важно. Важно е също така от утре нататък да започнем да говорим на всички хора в Плевен, да ги обединим и да започнем да градим една нормална държава, за която всички мечтаем.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени