Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Възможно е следващата седмица Конгресът на САЩ да одобри отмяната на действащата от 40 години забрана за износ на американски петрол, пише The Wall Street Journal. Вестникът се позовава на източници както от Демократическата партия, така и от Републиканската. Решението за отмяна на ембаргото може да бъде включено в общото законодателство за данъците и държавните разходи, което Конгресът трябва да приеме до дни. 

Германският Die Welt пише как руският президент Владимир Путин се похвали в ефир с ядрения арсенал на страната, който продължавал да нараства. Това трябва да бъде ясен сигнал към САЩ и НАТО, а посланието: "Крим ще бъде защитаван с всички средства", коментира вестникът. 

Следващите военни действия на Великобритания може да са в Либия, съобщава The Telegraph. Вестникът се позовава на казаното от правителствен източник, предвид опасенията, че екстремистите от "Ислямска държава" ще използват своята нова крепост по Средиземноморското крайбрежие, за да се насочат към Европа. 

Домакинствата плащат "грабителски" такси на британските електропреносни мрежи за рутинни задачи, разкрива разследване на The Times. Някои клиенти са таксувани до 5400 лири за преместване на електромер, а други плащат няколкостотин лири за същата услуга. Надзорната комисия за енергетиката ще разследва монополите, управляващи британските газопреносна и електропреносна мрежа, след като вестникът разкрива поредния скандал в ценообразуването, засягащ индустрията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна