Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защо говорим толкова много за храна?

Защо говорим толкова много за храна? – това е темата на дискусия, която ще се състои днес от 18.00 часа в центъра за култура и дебат "Червената къща".

През 20-ти век все повече се отдалечаваме от това, което се нарича традиционна кухня, и непрекъснато приемаме отвънка нови неща и по различен начин започваме да мислим показната храна, но и всекидневната. Това каза за предаването “Преди всички“ по програма „Хоризонт“ доц. Райна Гавраилова – преподавател в катедра „Културология“ в СУ.

В последните около 10 години действително има някакъв бум от говорене и показване на храната. Прави ми впечатление, че говоренето за храна е източник и извор на самочувствие, информираност и това да бъдеш интересен.

По време на събитието своята гледна точка ще представят производителят Филип Харманджиев, готвачът Джун Йошида и арбитърът Тина Пенева.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна