Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Райна Иванова: Дирекция "Контрол на храните" ще дежури и през празничните дни, подавайте сигнали и жалби

Снимка: Радио Видин
Д-р Райна Иванова от дирекция "Контрол на храните" в Българската агенция за безопасност на храните подчерта, че проверките на колегите й преди празниците ще акцентират на магазините, пазарите, заведенията и тържищата, на които се продават традиционните стоки и най-вече месото. В София първите проверки са преминали без откриване на големи нарушения.

Тези проверки са извънредни и ще бъдат засилени.
Призоваваме потребителите да търсят нашите експерти и инспектори, горещият ни телефон е 0700 122 99. Колегите от кол центъра веднага препращат сигналите на съответната дирекция, на която е подаден сигналът и следват незабавни проверки. По време на коледните и новогодишните празници ще имаме дежурни инспектори, които ще правят проверки и ще отговарят на жалбоподателите. Друг начин за подаване на сигнали е в сайта на БАБХ онлайн.

Призовавам потребителите да обръщат особено внимание на целостта на опаковката, да гледат сроковете за съхранение на продуктите, температурата.

От днес Българската агенция по безопасност на храните започна засилени проверки за произхода, сроковете, условията на съхранение и правилното етикетиране на храните, както и на регистрацията на обектите и съответствието на сграден фонд и оборудване.

Цялото интервю на Диана Янкулова с д-р Райна Иванова можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна