Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Радулов: Гражданската и национална сигурност се влошават трайно

Снимка: БГНЕС

Гражданската и национална сигурност бележат трайна тенденция на влошаване. Това каза в предаването „Нещо повече“ професор Николай Радулов, специалист по вътрешна сигурност. По думите му проблемът със сигурността на хората е във фокуса вече десет години вероятно така ще бъде и през следващите десет.

Повсеместните атаки срещу МВР са нормални, защото всички са потърпевши от непрекъснато нарастващата престъпност и намаляващата разкриваемост, подчерта Радулов. Той коментира и изнесените данни за престъпността от Конфедерацията на работодателите и индустриалците(КРИБ):

Това е подход на нормалните хора – с факти срещу приказки.

Според Радулов, никой не говори за интернационализирането на организираната престъпност, за което неотдавна алармираха италиански експерти на посещение у нас:

Очевидно е, че в една България, в която на бизнеса непрекъснато му се размахва пръст, а бизнесмените биват разстрелвани по улиците, оцелява само този бизнес, който е труден за въздействие от държавната машина и корумпираните. Този бизнес е престъпният. Той може да респектира когото си иска.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна