Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Александър Андреев: Абсурдно е да се мисли, че „Шпигел“ изпълнява политически поръчки

Александър Андреев
Снимка: БГНЕС

След като вчера авторитетното германско списание „Шпигел“ публикува обширна статия за това кой е Делян Пеевски, авторът й Франк Щир беше обвинен, че за написването на материала е бил повлиян от бизнесмена и собственик на медии Иво Прокопиев.

Такива механизми не работят в сериозни германски медии, каквато безусловно е „Шпигел“ и онлайн изданието му, заяви в предаването „Нещо повече“ Александър Андреев от „Дойче веле“.

В разговор днес Франк Щир каза нещо, което аз напълно споделям. Атаката срещу него е задействането на един механизъм, както казва той, обичаен за някои български медии, особено тези близки до Пеевски, а именно, който критикува, веднага бива дискредитиран. Вадят се някакви съвсем произволни твърдения за него, за да бъде обезсилено това, което той е написал, допълни Александър Андреев.

Той каза още, че германският журналист е признал, че е бил повлиян от медиите на „Икономедия“ и „Медиапул“, но просто защото ги смята за по-сериозни от медиите, близки до Делян Пеевски.

Абсурдно е да се мисли, че „Шпигел“ изпълнява политически поръчки на германското правителство, казва още Франк Щир пред „Дойче веле“.

Разговорът с Александър Андреев можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна