Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учениците употребяват все по-често психоактивни вещества

В последните дни употребата на наркотици и алкохол набират все повече скорост и вече представлява сериозна заплаха за цялото общество. Този проблем обаче засяга не само хората, които ги употребяват, но и техните семейства, близки, социалната им среда. Употребата на психоактивни вещества в училище става все по-често срещано явление. Мерки обаче като че ли не се вземат.

На преден план излизат много въпроси – допустимо ли е децата в училище да употребяват наркотици и ако все пак това се случи, трябва ли да бъдат наказани? Ако отговорът на този въпрос логично би трябвало да е – не, не е допустимо и да, трябва да бъдат наказани, то мнението на административните съдии в Русе е различно – дрогата не е толкова голям проблем и затова децата трябва да си живеят щастливо и безгрижно.

От Сдружение "Майки срещу дрогата" призовават за мащабна разяснителна кампания в училищата и в медиите, в която да се ангажират максимален брой институции.

В звуковия файл може да чуете репортаж на Ася Пенчева от Русе и интервю на кореспондента на Кремена Данева с председателя на Сдружение "Майки срещу дрогата" Веселина Божилова.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна