Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Големи метални панели и канавки вече ограничават достъпа до летище „Бършен“

Снимка: wikimapia.org

Спешни мерки предприе общинската власт и Пътната полиция в Сливен, след като двама младежи загинаха на летище „Бършен“.

В момента се води досъдебно производство срещу неизвестен извършител, разпитват се и свидетели. Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза и съдебна автотехническа експертиза, каза в интервю за „Хоризонт до обед“ главен инспектор Тодор Тодоров – началник Сектор „Пътна полиция“ в Сливен.


Той посочи, че от вчера в западната страна на летището са поставени по-тежки панели, които не могат да бъдат преместени, както се е случвало досега. В целия район са прокопани канавки, които ще бъдат направени по-дълбоки, за да не могат да минават през тях моторни превозни средства.

В момента има денонощна охрана на летището, каза още Тодоров:

В момента охраната е на 12 часа по един охранител. Ние предложихме да бъдат двама охранители и да им се предложи един служебен автомобил, тъй като площта, която те охраняват, е доста голяма.

Главен инспектор Тодор Тодоров посочи, че преди месеци е имало сигнали от охраната на летището за струпване на хора и веднага се е отзовавал полицейски екип. В деня, в който стана тежкият инцидент, обаче такъв не са получили.

В полицията не е постъпвала информация за нерегламентирани гонки, подчерта той.

От 2011-а година летище „Бършен“ е предоставено от Министерството на отбраната на общината, каза заместник-кметът на Сливен Стоян Марков:

През последните две години там се направиха няколко съоръжения, като мотописта, където се провеждат законни състезания. Има писта за правене на гонки с двуколки за коне. Общината е регламентирала с наредба законното провеждане на такива състезания.

От община Сливен са провели срещи с представители на местните спортни клубове с цел летището да се превърне в база за състезания.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна