Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Абуаси: Информация за терористични цели в Брюксел и Франция службите са имали още през 2014-а

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В близко бъдеще ще има още терористични атентати в Европа. Опасявам се, че трябва да свикваме с атаките. Това коментира пред “Хоризонт“ в предаването “12+3“ Мохд Абуаси от Центъра за близкоизточни въпроси: 

Конкретна информация за тези цели в Брюксел и Франция европейските служби имаха още през 2014 година. Мисля, че са реагирали, но това доказва, че, колкото и да са мерките за сигурност, пробив в сигурността винаги може да има. Днешните атентати в Брюксел идват 4 дни след арестуването на Абдеслам. Това да се случи след всички мерки, взети в Брюксел, доказва, че наистина никоя служба не е в състояние 100% да гарантира сигурността.

Абуаси обясни, че за 4 дена (от залавянето на Абдеслам) атентати като тези в Брюксел е невъзможно да се организират: Според мен не са свързани директно с арестуването на Абдеслам. Тези атентати са добре организирани и то от "Ислямска държава"

Той беше категоричен, че и България е застрашена от навлизане на нейна територия на ислямистка и терористична идеология, ако не бъдат предприети мерки още сега.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна