Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Москов: Министерството на финансите ще прави поръчките за консумативи на второстепенните разпоредители на МЗ

Πέταρ Μόσκοφ
Снимка: БГНЕС

За да няма съмнение как се харчат публични средства, Министерството на финансите ще прави поръчките за консумативи на всички второстепенни разпоредители на Министерството на здравеопазването, включително и за горивата. Това стана ясно от думите на министъра на здравеопазването Петър Москов, който е разпоредил:

Първо прекратяване на договорите за гориво на ЦСМП-София. Второ, на следващото заседание на Министерски съвет, ще приемем допълнение към едно постановление, което дава на Министерството на финансите, да прави централизирано рамково договаряне за горива. До 10 дни, директорът на "Спешна помощ"-София, трябва да създаде необходимата организация, за да може линейките да зареждат с гориво на местата, където са базирани. Наказанието, което е наложено на директора на "Спешна помощ"-София, е свързано не с разкриване на злоупотреба, защото такава няма, а с недостатъчно упражнен контрол.

Министерски съвет обяви и обществена поръчка за ремонт на ведомствени жилища и сгради. Прогнозната стойност за цялостното обновяване на апартаменти и помещения от сгради е 300 000 лева, като няма да има авансови плащания преди заложените действия.

Правителството подготвя и проект на Закон за борба с тероризма. Премиерът Бойко Борисов е разпоредели до две седмици документът да  бъде представен за обществено обсъждане, като по него работят ДАНС, МВР, ГДБОП, Прокуратурата и Министерството на правосъдието,съобщи министърът на правосъдието Екатерина Захариева. Като мерки за борба с тероризма ще се въведат и липсващи в момента изисквания от проектодиректива на Европейския парламент.

Подробности чуйте в репортажа на Мира Стефанова за предаването "12+3" в звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна