Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души загинаха при взрив в завод "Арсенал"

| обновено на 25.04.16 в 12:26
Снимка: БГНЕС

Двама души са загинали, а един е пострадал при инцидент в барутния завод на "Арсенал" в Казанлък. По информация на МВР в 10.30 часа е възникнал взрив, а в последствие и пожар. Инцидентът е станал в 67-и склад на завод 3 на "Арсенал".

Според изпълнителния директор на военните заводи в Казанлък инженер Николай Ибушев пожарът е възникнал при настройка на производствена машина. Двама души – инженер и монтьор – са получили тежки обгаряния и са загинали на място. Всички останали работници са успели да се евакуират и са невредими.

Пожарът е овладян и няма опасност от разпространението му. Окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство. На място е и директорът на Областната инспекция по труда Камен Маринов.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски потвърди информацията за двама загинали и един пострадал и посочи, че министерството няма правомощия да прави прави проверка в частния завод: 
Тази производствена авария, която се е случила в "Арсенал", няма нищо общо с клаузи по приватизационния договор.

Последният подобен случай, завършил със смъртта на един работник и с четирима ранени, е от 19-и декември 2014 година в частен завод за пиротехника край Мъглиш.

В звуковия файл можете да чуете репортажа на Венелина Попова. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна