Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев: Гвардейците са символ на българската държава

Снимка: БГНЕС
Гвардейците са символ на българската държава, заяви президентът Росен Плевнелиев, който беше гост на Националната гвардейска част.

Гвардейците са символ на българската държавност. Затова и отношението към гвардейците е доказателство за нашето отношение към българската държавност, каза президентът.

Държавният глава присъства на освещаването на параклиса на Националната гвардейска част "Свети Архангел Михаил" и разгледа обновените обекти на територията на представителното военно формирование. Сред новоизградените бази е и футболно игрище. Командирът на Националната гвардейска част бригаден генерал Боян Ставрев коментира:

Този храм е построен с доброволно събрани средства от личния състав на Националната гвардейска част и от много приятели. На следващо място ние ще имаме възможност да открием един уникален футболен стадион. Това е едно мини футболно игрище, за което изключителна е заслугата на министър-председателя Бойко Борисов, който целево отпусна 260 000 за изграждането на този прекрасен стадион. Вероятно, настилката независимо, че е изкуствена, е по-добра от стадион "Маракана".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна