Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"За" и "против" задължителните народни танци в училище

Снимка: БГНЕС

По принцип е страхотна идея, но е въпрос на изпълнение. Много е хубаво да се учат народни танци, но кой ще ги преподава. Ако ще ги преподават учителите по физкултура, танците ще се видоизменят. Това каза в интервю за предаването "Хоризонт до обед" Анета Иванова -хореограф и ръководител на клуб за народни танци по повод намерението задължително да се изучават народни танци в училище. 

За да се научат на народни танци, децата в училище трябва да го искат. Аз не смятам, че те го искат, а и не смятам, че  и техните родители го искат. Те не са възпитани на любов към народните танци.

Преди 10 години на Гергьовден Математическата гимназия „Баба тонка“ в Русе организира за първи път училищно надиграване. От тогава до сега тази традиция не е прекъсвала и подготовката за представянето на класовете е част от училищния живот:

Владеенето на народните танци е изключително важно. Подготовката в една паралелка е важна, защото сплотява паралелка, защото се изискват усилия в една посока, каза директорът на училището Митко Кунчев.

Още мнения чуйте в репортажа на Ася Пенчева в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна