Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Гарлинг: Дори да се стигне до Брекзит, Камерън е достатъчно способен премиер, за да изведе страната

Крис Гарлинг
Снимка: БГНЕС

Писмо с призив Дейвид Камерън да остане министър-председател на Великобритания изпратиха 84 депутати от консерваторите, като 2/3 от тях водеха кампанията за излизане на Великобритания от Европейския съюз.

Засега не е окончателно потвърдено, че до излизане няма да се стигне, но лидерът на Британската партия на независимостта Найджъл Фараж призна загубата си още в първите минути след затварянето на изборните секции.

Крис Гарлинг, който беше едно от лицата на кампанията за излизане на Великобритания от Европейския съюз, заяви в интервю за Би Би Си, че Камерън трябва да остане на премиерския пост. Според Гарлинг независимо дали след броенето на бюлетините резултатът от вота ще се промени или ще остане, според прогнозите, а именно за проевропейската позиция, Камерън трябва да продължи започнатото.

Дори да се стигне до излизането на Великобритания от Европейския съюз, той е достатъчно способен премиер, за да изведе страната ни, смята Гарлинг, който е един от депутатите, подписали призива.

Междувременно самият Дейвид Камерън благодари на британците за подкрепата на кампанията за оставане в Европейския съюз в съобщение в социалната мрежа туитър.

Благодаря на всеки, който гласува, за да запазим Великобритания по-силна, по-сигурна и в по-добро състояние в Европа, написа британският премиер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна