Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна кауза обединява спортисти, артисти и музиканти

Снимка: Фейсбук страницата на Център за деца и лица с епилепсия

Благотворителна кауза обединява спорта, музиката и шегата в подкрепа на идеята за създаване на Дневен център за хора с епилепсия.

25 хиляди лева не достигат, за да заработи първият у нас Дневен център за деца с епилепсия в София. Досега с дарителска кампания са събрани 13 хиляди лева. Продължава ремонтът на сградата, където ще бъде центърът, но има опасност общината да не поднови договора за ползване. 

Повече от три години Асоциацията на родители на деца с епилепсия събира средства, за да ремонтира предоставената сграда от столичната община. В центъра около 40 деца и младежи с тежка епилепсия ще получават специализирани грижи за социализация и рехабилитация. В България хората с това заболяване са близо 80 хиляди, от тях 30 хиляди са деца.
Столична община е предоставила сградата за срок от пет години. Договорът за помещението й изтича през март следващата, посочи председателят на асоциацията Веска Събева:
Ако не сме отворили центъра трябва да върнем помещението, който го вземе след това, то няма да бъде повече център.
Сградата за дневния център се намира до Спешна помощ в столицата, което е изключително важно за децата, каза още Събева. За хората, които биха искали да дарят, за да го има центъра, дарителската сметка е публикувана на сайта на асоциацията.

Още подробностите чуйте от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна