Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Андреа Ледсъм беше разкритикувана заради интервю за "Таймс"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът на лидер на Консервативната партия и следващ премиер на Великобритания Андреа Ледсъм си навлече критики, след като посочи в интервю за вестник "Таймс", че ролята й на майка я прави по-подходяща за министър-председател. Ледсъм има три деца и според нея това означава, че наистина се интересува от бъдещето на страната.

След публикуването на интервюто днес Ледсъм заяви, че е отвратена от начина, по който е представена темата. Журналистът Рейчъл Силвестър обаче защити статията и каза, че е силно учудена от реакцията на Ледсъм. От "Таймс" пуснаха също аудиозапис от разговора между двете.

Искрено чувствам, че да бъдеш майка означава, че имаш много истински интерес към бъдещето на страната, осезаем интерес. Тя вероятно има племеннички и племенници, както и много други хора, но аз имам деца, които ще имат собствени деца, които пряко ще бъдат част от това, което ще се случи в бъдеще. Това наистина те кара да бъдеш концентриран върху нещата, които казваш, казва Ледсъм в интервюто за "Таймс".

Тереза Мей, която също се бори за лидерската позиция при консерваторите, няма деца и засега екипът отказва да коментира интервюто на Андреа Ледсъм. Вчера Мей обяви, че иска да води чиста кампания и призова Ледсъм също да обещае, че политическите дебати между тях ще останат в рамките на приемливото.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени