Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

"Тръмп избра борбен медиен шеф при промените в предизборния си екип", четем на страниците на вестник "Ню Йорк таймс".  Доналд Тръмп назначи за нов началник на кампанията си Стивън Банън - провокатор от консервативна медия, която редовно напада върхушката на Републиканската партия, както и  Хилари Клинтън, пише изданието. Решението на Тръмп да избере ръководителя на сайта "Брайтбарт нюз" застрашава кандидатурата му, защото отблъсква умерените избиратели, отбелязва вестникът.
Руската ЦИК реши тази година да спести от средствата за  информиране на електората и "ще ореже рекламата на изборите", пише "РБК". Поради недостиг на средства почти няма да се използват билбордове и друга външна реклама, а избирателите ще бъдат викани пред урните чрез безплатния телевизионен ефир, пояснява вестникът в материал за кампанията по повод насрочения за 18 септември вот за Държавна дума.
Четирима въоръжени престъпници са били ликвидирани вчера при операция на специални сили от Федералната служба за сигурност в Санкт Петербург, съобщава "Комерсант". 
   
Трима журналисти на британската телевизия Скай нюз, включително Стюарт Рамзи, са били официално обвинени от румънската Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма за съобщаване на неверни информации, които може да засегнат националната сигурност на страната чрез въвеждане в заблуда на европейските власти, пише вестник "Ромъния либера". Причина е излъчен репортаж, в който те твърдят, че са се срещнали с трима трафиканти на оръжие в Румъния, склонни да продават на всеки, дори и на терористи, обясняват от  румънското издание  "Гъндул". 
Трима души са загинали и 73-ма са ранени при поредното кърваво нападение, извършено в Източна Турция от кюрдски бойци, информира турската преса. Бомбата е била взривена дистанционно 9 секунди, след като натовареният с взривно устройство микробус бил паркиран, информира в. "Миллиет", а от "Хюриет" допълват, че взривното устройство е тежало почти тон.
На страниците на  белградският вестник "Блиц"  четем, че  албанците в Косово са толкова благодарни на Америка и висшите  държавни ръководители на САЩ, че показват това по най-забележим възможен начин като дават имена на улици, издигат паметници и окичват града с американски знамена. Свидетелство за това е и разположеното  в централен хотел в Прищина Статуята на свободата в Ню Йорк.  

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна