Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Славов: Доходите на висшите чиновници трябва да са публични

Петър Славов
Снимка: БГНЕС

Има доста „находчиви“ държавни чиновници, които успяват да заобиколят законовите ограничения и да си раздадат допълнително още едни пари, които не са разписани в закона и практически не е редно да ги получават. Опитваме се да решим въпроса трайно по един справедлив начин. Това заяви в предаването „12+3“ Петър Славов от гражданската квота на Реформаторския блок в коментар на законопроекта за ограничаване доходите на висшите държавни чиновници. Инициативата е на Петър Славов, Мартин Димитров и Методи Андреев.

Идеята е доходите на висшите държавни чиновници да бъдат публични и регламентирани, посочи Славов. Той съобщи за сигнали, че в т.нар. политически кабинети в министерствата са се раздавали пари за представително облекло в размер на една и повече работни заплати ежемесечно, което е в пряко нарушение на закона.

Огромното забавяне на номинацията на Реформаторския блок за предстоящите президентски избори ще затрудни кампанията, изтъкна още Славов по повод изведените от реформаторите имена на Трайчо Трайков и ген. Съби Събев:

Толкова безкрайно дълго партиите се срещаха и коментираха и едва сега отиват може би към завършване на този процес. Това закъснение ще затрудни работата на кандидата.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна