Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВМРО-ДПМНЕ печели парламентарните избори в Република Македония

| обновено на 12.12.16 в 12:46
Снимка: wikipedia.org
ВМРО-ДПМНЕ печели парламентарните избори в Република Македония с около процент пред Социалдемократическия съюз. Това сочат почти 99 на сто от бюлетините, подадени вчера при рекордната за последните години избирателна активност от над 67 на сто.

Изборният ден е преминал без сериозни нарушения. За първи път в Македония, в изборните списъци бяха приложени и снимки на гласоподавателите, за да бъдат избегнати фалшификации, съобщиха от Министерството на вътрешните работи на страната.

И двете основни коалиции, претендиращи за властта в Република Македония, обявиха малко след края на изборния ден, че те са победители в битката за спечелването на доверието на избирателите. Привържениците на Социалдемократическия съюз на Македония и лидерът му Зоран Заев се събраха на митинг пред сградата на правителството в Скопие.

Еуфория беше обзела и ВМРО-ДПМНЕ, където от рано пред централата на партията се бяха събрали много симпатизанти, които също празнуваха победа и коментираха политическия живот в страната след изборите. Никола Груевски, лидер на ВМРО-ДПМНЕ, на свой ред също обяви изборна победа и се ангажира партията и коалицията да бъдат близо до хората.

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Георги Марков.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна