Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Русе митничари изнесоха открит урок за опасностите от дрогата

Да дадеш в ръцете на тийнейджъри десетки видове наркотични вещества, да им покажеш как действат на мозъка и да ги накараш да извършат поредица от химически опити, за да установят какво точно съдържат, е идея, която вероятно би стреснала всекиго. Освен това би било абсолютно незаконно. Но има и изключение  - ако го правят служителите на Агенция "Митници", които се борят с трафика на наркотици.  

Такава акция за демонстрация пред русенски ученици направиха митничарите от Аерогара "София", като целта им бе да покажат на децата вредата от наркотиците и какво се случва с всеки, който все пак се опитва да внесе в страната ни дрога.

Една от емблематичните сграда за Русе - Доходното здание, пред очите на близо 200 тийнейджъри се превърна в склад за наркотици, в който нахлуха въоръжени специални части с кучета и в крайна сметка нямаше нито един арестуван. Всичко това всъщност беше демонстрация и открит урок за гимназистите - да видят какво се случва с наркопласьорите, какви са опасностите от употребата на дрога и да знаят кой може да ги въвлече в тази бездна. Повече за акцията и впечатленията на децата - чуйте от звуковия файл. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна