Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антоанета Христова: Убеждаването от страна на политическите партии минава през историята на политическото им поведение

Антоанета Христова
Снимка: БНТ

Темите на предсрочните избори са доходите, бедността, пенсиите, темата е, че децата бягат и не искат да се обучават в нашите университети, темата е, че децата не са мотивирани достатъчно да се участ и да развиват уменията си за бъдещ успех тук. Това коментира в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" Антоанета Христова, политически психолог и директор на Института за населението и човека към БАН:

Това са политики към конкретния, отделния човек и неговото благосъстояние. Проблемът е, че в историята на политическите партии, на политическото говорене, именно когато стигнем до тема, която визира човека, говорим в сферата на популизма.

Убеждаването от страна на политическите партии минава през историята на политическото им поведение, тоест ако те до този момент не са обръщали внимание на тази тема, не може изведнъж това да се случи, добави Христова:

Тази тема трябва да се надгради над преди това случилото се поведение, за да усещат хората, че в тази партия има някаква последователност. Факторът "лица“ също е важен, дали лицето на този, който се опитва да ни убеди, е автентичен говорител на човек, който истински знае и иска да преодолее бедността. Убеждаването по отношение това как ще се случи също е особено важно.

Цялото интервю с Антоанета Христова можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна