Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

XV Mеждународно изложение-договаряне по пчеларство се открива в Плевен

| обновено на 09.02.17 в 14:08

В Плевен се открива XV Mеждународно изложение-договаряне "Пчеларство - 2017". Близо 170 фирми от 20 страни ще покажат до неделя новостите в областта на пчеларството, пчелните продукти – козметика, напитки, храни.  

През четирите дни на изложението в Плевен посетителите и гостите ще могат да видят, договорят и закупят продукти от водещите български производители и дистрибутори в бранша. Пчеларите ще се запознаят с асортимента на световни фирми, свързани с пчеларството.

В рамките на пчеларското изложение ще се проведе Генерална асамблея на Балканската организация на пчеларските организации. Форумът ще излезе с документ към правителствата за развитието на пчеларството на Балканите.

На финала – 12 февруари, ще бъде връчена голямата награда-плакет "Крилото на успеха" за "Новаторство в пчеларството". 

Повече за пчеларството и как да разпознаваме качествения мед, чуйте от репортажа на Латинка Светозарова.От разговора ѝ с пчеларя Димитър Захариев, който се грижи за 125 кошера, ще научите още много любопитни подробности за меда и биологичното производство на пчелни продукти. Трябва лъжичка мед на ден и силата е с мен, обича да казва Захариев. Чуйте го.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна