Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Албена Колева: Все още няма независим театър в България

БНР Новини
Мария Мира Христова и Албена Колева в студиото на предаването
Снимка: Росица Михова

Актрисата Албена Колева е своеобразно копие и контраст на баща си – любимият на милиони българи от няколко поколения Тодор Колев. Синият поглед и търсенето на истината за правото на независимост в този свят сякаш обединяват баща и дъщеря. Денят на гастрола на Албена като герой в „Третият в студиото“ е знаков – случайно или не. Изминали са 4 години от деня на отпътуване от този свят на българския Чарли Чаплин.
Този разговор започва между сълзата и усмивката, за да продължи към новия проект, в който Албена Колева вижда част от мисията си: Théatro. Един независим театър търси „Място за истински театрални преживявания“, а за прощъпалник на сцената излизат основателят му Димитър Бакалов и Албена Колева в пиесата „Секси пране“ от Мишел Римл.
Колко още ще просъществува идеята на Бакалов и защо в България е някак невъзможно да бъдеш независим творец? Има ли смисъл в трудните десетилетия на отлив и прилив към театралните зали и защо все още всичко е „централизирано“? Как се раждат срещите, които подсказват за мисията в живота ни? – отговор на тези и други въпроси в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна