Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българка е загинала при тежка катастрофа в Унгария, 10 сънародници са пострадали

| обновено на 15.02.17 в 22:16
Снимка: ЕПА/БГНЕС
Българска гражданка загина при верижна катастрофа на 7 превозни средство в Унгария рано тази сутрин. 12 наши сънародници са ранени. За двама от тях има опасност за живота.

Служебният министър на външните работи Ради Найденов съобщи по БНТ, че пострадалите са пътували в два микробуса - единият е пътувал от Холандия, а другият - от Германия. Трима от тях са настанени в болницата в унгарския град град Мако,  а останалите .- в Сегед, научи "Хоризонт" от дипломатически източници, както и че двата микробуса са с регистрация от Търговище.

При тежката катастрофа са се сблъскали 7 превозни средства – два румънски камиона, две по-малки товарни коли, един румънски автобус и два български микробуса. Автомобилите са с регистрация от района на Търговище.  Единият от тях е собственост на българката  Гюлхан Нихат Мустафа от Омуртаг, научи "Хоризонт".

Общо четирима души - двама турци, румънец и българката - са загинали при тежкия инцидент, съобщиха унгарски медии. Катастрофата е станала в гъста мъгла, при видимост по-малка от 10 метра. Пристигналите на местопроизшествието спасителни служби е трябвало да освободят с помощта на пожарникари четиримата загинали при катастрофата. 13 души са настанени в болница. Заради катастрофата пътят е бил затворен, а движението - пренасочено


В звуковия файл можете да чуете обобщение на Светла Кьосева.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени