Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добрият депутат трябва да е и добър човек, смятат хората

Снимка: Георги Корнейков, БНР
Изборният ден съвпада с християнския празник на Св. Йоан Лествичник, на когото е посветена днешната неделя на Великия пост. Светецът е дал препоръки за добър живот. Какви морални качества в бъдещите народни избиарници искат да видят хората:

Един депутат трябва да отиде на трибуната и да каже това, което иска и мисли. В политиците не съм разпознал такива качества, но в хората, които не искат да се занимават с политика, определено има такива. Това е така, защото следваме стълбицата на Христо Смирненски – колкото повече се изкачва човек, толкова повече забравя да слуша гласа на народа, толкова повече започва да слуша своето его и това на обкръжението.

Всичко заради тях си го правят. Изобщо не ги интересува народа, че е беден, че е в мизерия и т. н.

За да си добър депутат и да си добър в работата си, като цяло трябва са си добър човек и да харесваш това, което правиш. Не може да отидеш в парламента от користни цели о да се очаква твоята работа да е пълноценна и да е добра. Обществото оценява хора, които влизат с чисти идеали и идеи и по някакъв начин успяват да се съхранят, защото не е място в среда на вълци, каквато е политическата, ти да успееш да се съхраниш и своето виждане, своя морал най-вече.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна