Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кръгла маса за електронно управление се провежда в София

Снимка: БГНЕС
Кръгла маса "Национални приоритети в развитието на електронното управление" започва в София. Тя се провежда по инициатива на български представители в Европейския парламент. Един от инициаторите – евродепутатът Владимир Уручев, обясни, че интересът към събитието е много голям и обясни каква е целта:

Идеята за тази кръгла маса си дойде отдолу, дойде си от самите хора, които се занимават с IT сектора, може би дори теоретично с това какво е електронно управление. Ние, разбира се, се съгласихме да я организираме, тъй като в ЕС започнаха по един много силен начин изграждане на т.нар. "единен цифров пазар" с преработка на съществуващото законодателство, което трябва да се изрази в промяна и изграждане на едно цяло ново законодателство за регулиране на тези цифрови технологии и взаимоотношенията на всички участници.

Аз мисля, че много навреме се събират тези хора, които разбират, че технически и технологично нещата са узрели. Нашата цел на тази кръгла маса е, от една страна, да видим чисто технологично и до каква степен в различните организации са достигнали, и най-вече, как всичкото това може да се обедини.

Интервюто на Веселина Миланова с Владимир Уручев можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна