Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Саша Безуханова: Възможността Мария Габриел да поеме дигитализацията е добре за страната


Възможността Мария Габриел да получи ресора за дигитализацията е добре за България, заяви в предаването "Нещо повече" Саша Безуханова от платформата Move.bg:


В България в момента, днес, се развиват върхови технологии, от стартиращи, иновативни дигитални предприятия, които намират своето разпознаване, включително и пазари, извън България. Истината е, че това някак си не е фокус и обществото ни не е образовано по тая тема. Със сигурност обаче аз вярвам и работя това, тези начеващи бизнеси да получат възможност да се развият в капацитета си и именно това да стане определящата физиономия на българската индустрия.

Ако подкрепим дигиталната икономика, в лицето на тези компании, които са активни в момента в България, и които работят за световните пазари, ние ще осигурим една естествена конкурентност с всичките ефекти на това за България, позитивни, смяна на профила на индустрията ни, само че това изисква малко по-системни усилия, както на българското лидерство в по-широкия смисъл на думата, така и, дай боже, на европейското ни лидерство.

Аз лично виждам във възможността Мария Габриел да получи ресора дигитализация, както в последните дни се коментира, това ще даде със сигурност и ще допринесе  за това България да бъде гледана от гледна точка на тези нейни перспективи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна