Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нюансите на аржентинското танго в прочита на "Tango Cats"

Младен Тасков, Зорница Цветанова и Орлин Цветанов
Снимка: личен архив

На 31-и май в Sofia Live Club от 20 часа ще звучат аржентинско танго и Пиацола. Изпълнителите от Tango Cats ще изненадат с различно звучене. Проектът е новаторски, но въпреки това стремежът на музикантите е тангата да бъдат съвсем автентични. Тази своя цел те постигат благодарение на аранжиментите на Младен Тасков, който "опитомява" всякакви стилове с финес.

Концертите на Tango Cats никога не звучат еднакво. За всяко свое представяне пред публика постоянните членове на групата канят различни гост-музиканти и танцьори. Този път те ще бъдат в състав:

Зорница Цветанова - пиано, Орлин Цветанов - цигулка, Младен Тасков - пиано, Васил Златанов - акордеон, Веселин Веселинов Еко - бас, Стоян Янкулов - барабани.

Ще танцуват Владислав Петров и Лорена Тарантинo.

В концерта ще звучат музикални пиеси на Астор Пиацола, Карлос Гардел и Ричард Галиано. След концерта е замислено танго парти с DJ Васил Адамов

Името на групата е измислено от Зорница Цветанова, за нея грациозността и гъвкавостта на котката наподобява тези на тангото.

По-голямата част от тангата, писани за цигулка и пиано, трябваше да се аранжират за две пиана, разказа преди концерта Младен Тасков в предаването "Хоризонт до обед". След това са добавени контрабас, ударни и акордеон. 

Орлин Цветанов, познат като цигулар на Лили Иванова, сподели, че е привилегия да работиш за звезда като нея, която носи редица умения.

Репортерска среща с Tango Cats - в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна