Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форум "Ключ от Швейцария" ще говори за социалното предприемачество и активното гражданство


Форум, чието име означава "Ключ от Швейцария" ще отбележи пет години работа на две направления на Българо-швейцарската програма за сътрудничество - фондовете за реформи, свързани с участието на гражданското общество, и партньорства. Това ще стане с представяне в събота в Интерекспо център, от 11 часа. Необходима е предваритекна регистрация в сайта на Форум КЛЮЧ:

Александър Куманов – ръководител на проекта от страна на Фондация "Смарт", обясни в пердаването "Хоризонт до обед"

Ние от шест, вече 7, години се опитваме да превеждаме сложни термини, свързани с гражданското общество на разбираем и четим за всички хора език.  И правейски Форум КЛЮЧ, сега му дойде времето да правим един малко по-различен форум, който сме кръстили Ключът, който може да дойде от Швейцария.

Ние се опитваме да даваме ролеви модели на всички, най-вече на младите хора, ролеви модели, които да следват, ролеви модели, които да ги кефят и ролеви модели, които да бъдат изграждащи, позитивни и истински. Основната ни целева група са младите хора, но това не изключва всеки, който се чувства истински искащ да променя България

Надя Райноне от Швейцария, която се занимава със социални иновации и социално предприемачество, обясни каква е целта й на форума:

Фактически моята цел е да разберат какво представлява социалното предприемачество точно чрез този форум Ключ от Швейцария. За мен социалното предприемачество е най-доброто съчетание на двата свята, а именно социалното въздействие от една страна и ползването на бизнес инструменти за целта от друга.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени