Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Безкрайната градина” на Галин Стоев ще открие Киномания, 2017

Кадър от филма „Безкрайната градина” на Галин Стоев.
Снимка: kinomania.bg
Дебютният игрален филм на един от най-утвърдените съвременни български режисьори Галин Стоев ще открие в зала 1 на НДК 31-та Киномания на 16 ноември.
Във филма участват младите актьори Елица Матева, Глория Петкова, Димитър Николов, Мартин Димитров, както и големият Никола Анастасов, за когото това се оказа последната роля в киното.
Продукцията е реализирана с подкрепата на ИА „Национален филмов център” и програма Творческа Европа – МЕДИА на ЕС.
НДК застава зад рекламната кампания и акцията в метрото и централните столични паркове – наскоро там се появиха дори дървени табели с надпис „Безкрайната градина“.
„На всяка наша любов“ (#навсяканашалюбов) всъщност е насловът на „Безкрайната градина”. С тази нестандартна кампания ние се обясняваме в любов на всички творци в България, които правят кино. Каним ви на 31-вото издание на Киномания от 16 до 30 ноември – обръщат се към ценителите организаторите на най-мащабното и авторитетно филмово събитие у нас.
Над 50 филма ще видим на Киномания, 2017. Сред тях са дългоочаквани премиерни заглавия, филми, селектирани и наградени на едни от най-престижните фестивали по света, както и нови български заглавия от игралното, документалното и детското кино.
Разговаряхме с Владо Трифонов – програматор на „Киномания“ и на Филмотечно кино „Одеон“, водещ редактор и основател на библиотека „Амаркорд“ на известно наше издателство, от която са излезли повече от четиридесет заглавия – биографии, автобиографии, книги, свързани с киното и неговите най-големи творци. Чуйте разговора ни в „Артефир”.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна