Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Само за един ден парите на милион и половина българи бяха мишена на крадци - пише "24 часа". Това е броят на хората, получили фалшив имейл , с помощта на който се източват банкови сметки. По информация на вестника, като подател е записано дружеството  "Кредисимо", но от японски адрес. 
Съобщава се и за опит за измама с благотворителната инициатива "Българската Коледа", затова от администрацията на президента информират гражданите да са предпазливи към обявите, че се търсят нови лица на кампанията. 
Всички вестници отделят място на изводите от европейския доклад за България.
Eвропейският съюз похвали управляващите за несъществуващи успехи е централното заглавие на СЕГА. Според Брюксел организираната престъпност била по-малка заплаха за обществото. А борбата с корупцията върви, макар да няма нито една осъдителна присъда- коментира изданието.
Показен разстрел в Перник посрещна доклада от Брюксел, четем още във вестника. Убитият е 25 годишен, оказва се криминално проявен за разпространение на  наркотици.
Телеграф избира цитата: " Продължавайте напред" Това е най-положителния доклад досега ,по думите на правосъдния министър Цецка Цачева.
За Монитор заглавието е "Европейската комисия ни потупа по рамото"
Труд акцентира "Пенсионери получават по 40лв за Коледа". Премиерът Борисов обяви, че доброто състояние на икономиката е направило бонусите възможни. Надбавката ще вземат пенсионери, които получата до 321 лева- това са 57 процента от възрастните хора.
МОНИТОР разработва темата за студентските заеми под заглавие "Студенти завлекли държавата с повече от 2 милиона лева". Причината е,че за тези кредити гарант може да е държавата и сега тя покрива неизплатените суми от 2010 година насам.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна