Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 200 работници от "Булгартабак" - Благоевград остават без работа преди празниците

| обновено на 22.12.17 в 17:46
Снимка: capital.bg


Заповеди за освобождаване поучават днес работници от "Булгартабак" - Благоевград. Те приеха да бъдат доброволно съкратени, за да получат накуп между 4 и 10 заплати в зависимост от трудовия стаж. Освен това все още действат по-изгодни условия за обезщетението за безработица и то се получава девет месеца в размер над половината от последната заплата. От Нова година съкратените ще бъдат регистрирани на борсата само за четири месеца и то на минимална.  

Напускащите обаче заявиха пред кореспондента на БНР в областния град, че са били подложени на натиск, след като преди два дни им е било заявено, че предприятието няма нужда от жени след 1 януари.


Работещите на които ръководството на дружеството предложи да бъдат съкратени по взаимно съгласие, обмислят да съдят предприятието за дискриминация. 

До края на работния ден днес броят на освободените надхвърли 200 човека. Пред „Хоризонт“ те за първи път обясниха какво се е случило в последните два дни. Всички работници са били извикани и им е било предложено да  подадат заявления до директора  да бъдат съкратени. Повечето от съкратените работници са с трудов стаж над 25 години, а някои от тях не са работили на друго място

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна