Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартъп проект с черна муха на финала на конкурс в Амстердам за бизнес с кауза

Проект за производство на протеини от органични отпадъци е българският финалист в международния конкурс за социално предприемачество Chivas Venture.Българският стартъп NASEKOMO, чийто социално отговорен бизнес се базира на концепцията за кръгова икономика, ще представи страната ни на глобалния финал на конкурса през май месец. Наградният фонд в състезанието е 1 млн. щатски долара. По този начин всяка година се подкрепят иновативни компании, използващи силата на предприемачеството, за да променят средата около себе си към по-добро.

Създадохме NASEKOMO, защото вярваме, че много от най-значимите проблеми пред обществото ни имат своите решения, които не изискват огромни бюджети, а по-скоро иновативно и нестандартно мислене. Фактът, че толкова значима инициатива като Chivas Venture открои нашия проект сред десетки други, ни показва, че сме на прав път. Това ни дава увереност, че и други хора споделят нашата визия за свят, в който всеки от нас носи отговорност и може да помогне на планетата ни, коментира ръководителят на проекта Олга Марсенак.

Всеки може да гласува за любимия си проект в конкурса чрез онлайн платформа. Кампанията за гласуване стартира през април месец тази година. Желаем успех на българския отбор NASEKOMO за финала на международния конкурс, който ще се състои в Амстердам!

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна