Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дарение вместо цвете за 8 март - инициатива на Фондация BCause

Снимка: БГНЕС

Да се дарят средства за лечение на болни деца, вместо да се купуват цветя и ненужни подаръци за предстоящия 8 март - за това призовават от Фондация BCause, която организира тематична кампания. 

Хрумна ни, че можем да дадем хартиена картичка с красиво изрисувано за нея цвете, след като човек направи дарение за някой от нашите фондове, разказа в предаването "Преди всички" Веселина Йорданова от фондацията. Картичката е символичен сертификат за направеното дарение. 


"Сметнахме, че Фондът за лечение и рехабилитация на деца е най-близък като кауза и като усещане до празника 8 март, който традиционно свързваме и с майката, жената. Знаем от нашата работа, че има майки, които знаят, че детето им има нужда от медицинска помощ, а не могат да си я позволят и вярваме, че нито една майка не трябва да изпитва това", допълни Йорданова.

Чисто практически каузата за осми март е качена на интернет платформа, където много лесно всеки може да дари онлайн, желаещите да дарят са улеснени максимално, уточни Веселина Йорданова:

"В замяна, ако поискат, ние ще им изпратим цвете-сертификат, което удостоверява тяхното дарение. Това са тези красиви картички, с които могат да зарадват близък човек. Аз съм сигурна, че нито една жена няма да остане несъпричастна към такъв подарък, с който близък човек засвидетелства дарение към болни деца."

Още за инициативата слушайте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна