Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов Закон за футболното хулиганство ще бъде предложен за обсъждане, решиха Радев и Кралев

Снимка: БГНЕС

Нов Закон за футболното хулиганство ще бъде предложен за обсъждане, решиха на срещата помежду си министърът на вътрешните работи Валентин Радев и на младежта и спорта Красен Кралев. 
     

Законът много ясно ще разграничава правата и задълженията между отделните институции и е направен по английски образец. Сред останалите дългосрочни мерки са личната индивидуална отговорност. Тя ще бъде засилена. Това е част от законодателните мерки. 

Най-вероятно билетите ще бъдат поименни. Спешните промени в Закона за футболното хулиганство: нова наредба за сигурността на спортните съоръжения, изискванията към клубовете ще нараснат – ще трябва да се поставят камери с висока резолюция и да се изградят за сигурност. Промените в НК също трябва да бъдат разгледани, но само ако е необходимо. 

И БФС ще бъде задължен да промени наредбите, санкциите си. Сред краткосрочните мерки министър Валентин Радев посочи допълнителни камери, всички ще бъдат наблюдавани. Ще бъде засилено полицейското присъствие преди важни спортни срещи, за да се ограничат до минимум ексцесиите. Ще бъде засилено и претърсването на публиката преди влизането на спортните мероприятия.

Мерките идват, след като по време на срещата ЦСКА – "Левски" полицайка, охраняваща публиката, беше ранена от бомбичка, хвърлена от една от агитките.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени