Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лео Меси: Бяхме по-добри от конкурентите

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звездата на „Барселона“ Лионел Меси заяви, че неговият отбор заслужено е триумфирал с шампионската титла на Испания. Вчера каталунците се наложиха с 4:2 над „Депортиво“ в Ла Коруня и така си гарантираха предсрочно първото място в крайното класиране на Ла Лига.

„Както аз, така и всички в отбора сме много щастливи от спечелването на титлата. Знаем колко е трудно да спечелиш в това първенство, затова трябва да се насладим на този момент“, заяви Меси, който се отличи с хеттрик за успеха на „Риасор“.

Победата направи „Барса“ недостижим на върха с преднина от 11 точки пред втория „Атлетико“(Мадрид) и 15 пред големия съперник „Реал“, три кръга преди края. Това е втори трофей за отбора на Ернесто Валверде през кампанията, след като по-рано бе спечелена и Купата на страната.

„Бяхме по-добри от нашите конкуренти, а освен това все още нямаме загуба в шампионата. Загубихме единствено за Купата срещу „Еспаньол“ и веднъж от „Рома“ в Шампионската лига – резултат, който бе доста изненадващ за нас. Мисля, че заслужаваме доста похвали, за това, че спечелихме лигата, без да загубим нито веднъж – нещо, което е много трудно“, коментира още аржентинецът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна