Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожарът в склад в столичния квартал "Красна поляна" е овладян

| обновено на 05.05.18 в 00:06
Снимка: Николай Христов

Пожарът в склад за алкохол в  столичния квартал "Красна поляна" е напълно овладян. Очаква се утре да станат ясни причините за него.  


Сигналът за инцидента е получен към 20 часа, над 100 пожарникари и 17 противопожарни автомобила и линейки са изпратени на място. Заради задимяването е евакуирано крило от намиращата се наблизо болница.  

Гасенето най-вероятно ще продължи цяла нощ, каза директорът на пожарната главен комисар Николай  Николов. Към момента обаче е много рано да се говори за причините за него. След окончателното му загасяване, най-вероятно утре около 8 часа ще започне оглед на следователите.

Очевидци разказаха, че са чули няколко взрива в началото:


"Видях тука, е много голям огън гори и се вдигна черен дим. След това видях, че пожарната дойдоха, много пожарни дойдоха, обаче не можаха хората да влязат да угасят самия пожар.


Два взрива имаше, два гърмежа се получиха, то вътре вярно е пълно с алкохол, това е склад за алкохол. Отвътре изкараха само шефката и някакъв пазач, тя управителката беше ей там седнала, до бензиностанцията."


"Добрата новина - нещата са под контрол. Няма никаква опасност за околните сгради и най-вече за болницата. Загубите са сериозни. Тепърва със собствениците ще уточняваме. 

Използвам случая да поздравя екипа на болничното заведение а спокойствието, за реда, при който изпълниха всички необходими дейности за безопасност на хората", каза Николай Николов. 

Няма опасност и за намиращата се наблизо бензиностанция на булевард "Никола Мушанов".

По време на пожара в склада не е имало хора. Двама души са пострадали при инцидента, един пазач, който е бил в близост до мястото на пожара и един пожарникар, който е вдишал дим. Двамата за откарани в болница, обясни още Николай Николов. 

Кметът на столицата йорданка Фандъкова допълни, че няма замърсяване на въздуха в района: 


"Правени са замервания от страна на пожарната. Ще продължат да се правят замервания, така че аз нямам опасения за хората, които живеят в близките квартали." 


Леко пострадал от пожара в "Красна поляна" мъж на 34 години е бил откаран с линейка към болница "Пирогов" след 21 часа, съобщиха за "Хоризонт" от Спешна помощ София.


Мъжът е бил леко обгазен и е без опасност за живота. От болницата потвърдиха, че той е прегледан от токсиколог и от специалист вътрешни болести, след което е бил изписан.


Екип на Спешната помощ остава на разположение при мястото на пожара в готовност да окаже помощ, ако се налага, съобщиха още от там. 



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна